Survivalrun is een veelzijdige buitensport, die hardlopen combineert met hindernissen. Het is een uitdagende sport waarbij kracht, conditie, souplesse, techniek en doorzettingsvermogen belangrijk zijn. Want naast het lopen en de hindernissen speelt ook de ‘strijd tegen de elementen’ een belangrijke rol. Water, wind en temperatuur kosten extra kracht tijdens een survivalrun. En survivalrun gaat altijd door: zomer en winter!

Tijdens een survivalrun leg je een grotendeels onverhard parcours hardlopend af. Paden, sloten, bossen, weilanden en af en toe een stukje asfalt. Onderweg neem je natuurlijke en opgebouwde hindernissen. Natuurlijke hindernissen zijn bijvoorbeeld duikers, omgevallen bomen en water. De opgebouwde hindernissen kunnen balken, netten, touwen, pakladders en allerlei combinaties ervan zijn. Ook boogschieten, houthakken en kajakken kun je tegenkomen tijdens een survivalrun.

Wil je meer informatie kijk dan eens op de site van de Survivalbond Nederland.

De Survivalbond Nederland (SBN) is een volwaardige sportorganisatie die aangesloten is bij de NOC*NSF
Dit  betekent erkenning van de unieke status van survivalrun in Nederland en het bevestigt dat de SBN een volwassen sportorganisatie is, die voldoet aan alle eisen die aan een moderne, duurzame sportbond worden gesteld. Door deze aansluiting heeft de SBN toegang tot een breed netwerk en financiële ondersteuning voor de vele uitdagingen die ze voor zich heeft liggen.